Christmas table decoration

1. April 2019

Kako se približavaju novogodišnji praznici, trpeza postaje glavno mesto okupljanja. Bilo da je spremate za članove porodice ili za goste, potrebno je da unesete magiju u gozbu.

Kada nas domaćini smeste za pažljivo postavljen i dobro dekorisan sto, osećaj dobrodošlice je kompletan. Vaš sto postaje svojevrsna scena za tu priliku I potrudite se da sija u punom sjaju!

KARE ng dekoracija zlato

Labudovo jezero

Mi volimo da budemo autentični u svemu – pa i u dekorisanju stola. Ne idemo mnogo daleko od nekih osnovnih pravila za postavljanje stola.

Pre svega, potrebno je odlučiti se za tematiku i jednu osnovnu boju koja će dominirati trpezom. Detalji će se nakon toga nametanuti sami….

Postoje već ustaljene kombinacije boja za dekor novogodišnje trpeze, a mi smo se odlučili da malo izmestimo postojeće trendove i da dodamo naš doprinos novogodišnjem ukrašavanju stola…

KARE ng dekoracija zlato

Tople boje zlata, u kombinaciji sa crnom i staklom, odaju efekat luksuza a opet deluju lagano i neopterećujuće.

Postavite vrlo upečatljiv dekor kao fokusnu tačku – naš predlog je figura crnog labuda , koji je ovde centralna tema stola i oko njega se vrte ostali elementi dekoracije, a budite sigurni da će biti i tema razgovora 🙂

KARE ng dekoracija zlato

Sto većih dimenzija dozvoljava stolnjak ili nadstolnjak. Naš izbor, kako bi obrada stola došla do izražaja, je specifičan nadstolnjak koji asocira svojom teksturom na vodu.

 

Vesela priroda

KARE ng dekoracija zeleno

Centralni deo stola je vrlo bitan. To je prostor oko koga se odvija razgovor i gde je potrebno ostaviti pre svega dovoljno prostora za posluženje.

Ako imate sto manjih dimenzija dobro bi bilo da imate neki pomoćni element, poput kolica za piće na kome će stajati pribor ili velika jela

(KARE artikli 81385 – Tray Table Casino Gold i 81388 – Tray Table Barfly Silver su odličan predlog).

KARE ng dekoracija zeleno

Kada birate centralnu dekoraciju za sto imajte u vidu njegovu veličinu, pa ako je sto manjih dimenzija preporuka je da se odlučite za diskretniju dekoraciju.

Drveni stolovi sa dobrom obradom su savršeni da izbegnete klasične stolnjake i umesto toga budete kreativni.

Stavite borove grančice oko posudja i dekoracije na centru stola pa sve ukrasite šišarkama, pahuljama i svećicama.

Ispod tanjira su dobrodošli zanimljivi podmetači, recimo u obliku pahulja.

 

Ledeni detalji

KARE ng dekoracija led

Bela boja asocira na sklad i mir, što je savršena simbolika za vreme praznika. Dekoracije u beloj boji savršeno se uklapaju u bilo koji ambijent, a naš predlog za drugu boju je srebro.

Srebrna i bela su uvek u trendu jer pružaju čist, jednostavan ali glamurozan izgled.

Dočarajte idilu zimskog proplanka sa ledenim detaljima. Veliki srebrni svećnjak u obliku jelenskih rogova je savršen dekor za svečanu zimsku večeru.

Zanimljiva dekoracija je uvek dobrodosla, a ne mora biti samo u formi figura, već može biti praktična – poput ovog Oktopoda koji je zapravo držaš za flašu (61484 – Wine Cooler Octopus).

KARE ng dekoracija led

I ne zaboravite rasvetu! Ukrasite svoj sto pre svega dobrim lusterom i adekvatnom količinom svetlosti, da biste mogli dobro kako treba da uživate u hrani, neometano da vidite sagovornika preko puta Vas i na kraju – da Vam dekor na stolu zasija punim sjajem!

 

The KARE brand symbolizes furnishing ideas which are unique, non-conformist and authentic. Ever since 1981 the company has been surprising its fans worldwide with an incomparable and inexhaustible variety of new furniture, lighting and furnishing accessories, all expressing an intense passion for design.

KARE Beograd

Still not in KARE club?

Join our mailing list to receive up to date announcements and collect your club card next time you visit our stores.