Gold rush – high carate furnishing!

1. April 2019

Zlatna groznica je svuda oko nas! Sjajan plemeniti metal se vraća na scenu i postao je vodeći trend u opremanju, uz sebe noseći eleganciju i prefinjenost Art deco stila.

KARE Vam predlaže nekoliko saveta kako da uvedete zlatne detalje u svoj dom.

kare zlato u enterijeru

Zlatno pravilo

Svi plemeniti metali obožavaju reflektore – pa i zlato. U prirodi mu je da privlači pažnju i ovaj aspekt koristimo da bismo naglasili neke elemente. Vrlo je zahvalno da se koristi kao kontrastna boja, pa se lako kombinuje sa belom bojom ili pastelnim tonovima.

Sa druge strane, kombinacija sa tamnim nijansama unosi dozu dramatike.

Zaltno pravilo bi dakle bilo – prepustite se zlatnoj groznici, jer nema pravila – bar ne u KARE svetu!

Samo malo opreznosti kada mešate različite metale, pa je naš savet da kombinujete najviše 2 ili 3 plemenita metala, recimo srebro + zlato + roze zlato ili dve različite zlatne obrade (mat i sjaj).

kare zlato u enterijeru

Zlato voli kontraste

Zlato je savršen partner za kombinovanje. Odličan je jer lako veže suprotnosti u enterijeru pa važi za diplomatu medju metalima i zapravo se slaže sa bilo kojom obradom. Na primer, zlato u mat obradi daje harmoničan ambijent. Kombinacija pliša i zlata izgleda skupoceno, a prirodni materijali – drvo i kamen dobijaju na izražaju kada su pored zlata.

kare zlato u enterijeru

Snažan sjaj

Zlatni luster stvara topli ambijent. Zlatni akcenti izgledaju posebno lepo kada su obasjani i doprinose stvaranju udobne atmosfere. A najbolje od svega je to što ne možete da preterate sa zlatom 🙂 Pogotovo kada opremate u KARE stilu!

kare zlato u enterijeru

 

A evo i kako mi to radimo. Pogledajte primer opremanja stana na Dedinju za investitorsku kuću Sanidei Real Estate:

KARE enterijer Sanidej KARE enterijer Sanidej KARE enterijer Sanidej

 

A ovo su naši omiljeni KARE komadi:

 

 

 

 

The KARE brand symbolizes furnishing ideas which are unique, non-conformist and authentic. Ever since 1981 the company has been surprising its fans worldwide with an incomparable and inexhaustible variety of new furniture, lighting and furnishing accessories, all expressing an intense passion for design.

KARE Beograd

Still not in KARE club?

Join our mailing list to receive up to date announcements and collect your club card next time you visit our stores.