Mediji

Ovdje možete pronaći aktualne informacije o našoj kompaniji i njenim proizvodima, kao i saopštenja za javnost koje je moguće preuzeti. Za uredničke svrhe, nudimo visokorezolutne slike KARE proizvoda i KARE ambijentalnih kompozicija. Molimo Vas da za sve ostale informacije kontaktirate naš press u KARE sjedištu.

O nama

KARE-HeadquarterKompanija & Brend

Januar 2017; KARE brend simboliše ideje za uređenje enterijera koje su jedinstvene i autentične – uvijek zanimljive i uvijek pune mašte i inspiracije. Još od 1981. godine komoanija iznenađuje svoje obožavatelje i maloprodajne partnere širom svijeta s neusporedivim i neiscrpnim izborom novog namještaja, rasvjete i izbora enterijera, a sve to izražavajući posebnu strast prema dizajnu.

Peter-Schoenhofen-Juergen-Reiter-KARE-Gruender-und-Inhaber2

Opremanje sa WOW efektom – intervju sa osnivačima i vlasnicima KARE-a
Avgust 2016; Kompanija KARE Design GmbH postigla je impresivnu prekretnicu na putu svog uspjeha: danas je širom svijeta otvoreno 100 franšiznih prodavnica. Gdje vuku korijeni ovog uspjeha i kako je nastala ideja o ovom startupu? Povratak u 1981. godine u Minhenu: Jurgen Reiter i Peter Schonhofen, obožavaoci dizajna i kolege sa fakulteta, namjeravali su da urede stan. Imali su ogromnu strast za lijep dizajn, mali budžet i dobru ideju. U to vrijeme dizajnerski namještaj bio je nekako elitistički i zaista skup, a kao posledica toga su Reiter i Schonhofen odlučili da dizajniraju svoj namještaja. Oni vjeruju da namještaj zaslužuje sjajan dizajn po atraktivnoj cijeni sa dodirom ekscentričnosti. Pročitajte cijeli intervju:

KARE-Maison-and-Objet-ParisKARE on Maison & Objet Paris

Bilo da je riječ o komodama s metalnim elementima i uzorcima mjeseca, svijetlom i vedrom, drvenom namještaju s grafičkim uzorcima, prikladnog naziva ‘Soleil’, ili drskom pop art dizajnu u Bauhaus bojama – kreativci u Maison & Objet KARE-u uvijek će predstavljati svoje nove proizvode u modernoj fuziji materijala, boja i oblika.

KARE-Furniture-Trends-2015Trendovi namještaja 2015

Polica u obliku konja, barska stolica roze boje s flamingo uzorkom ili rasvjeta za zid u obliku debeljuškastog praščića – kreativan duh Münchenskih proizvođača namještaja pokazuje koliko zabavan može biti proces uređenja. Ključni sastojci su humor i znatiželja.

 

KARE-Kraftwerk-Flagship-StoreKARE Kraftwerk: Centralna trgovina u 2015. godini

KARE Kraftwerk, centralna trgovina međunarodne kompanije namještaja Kare Design GmbH, nedavno je osvojila prvo mjesto u kategoriji ‘Living’ u takmičenju koje organizuje HDE, Njemačko maloprodajno udruženje . Svake godine HDE traži najzanimljivije i najuzbudljivije maloprodajne radnje, a ove je godine uruženje pronašlo ono za čime je tragala.

Kare brend je sinonim za ideje za opremanje životnog prostora koje su jedinstvene, nekonvencionalne i autentične. Još od 1981. godine ova kompanija iznenađuje svoje obožavaoce širom svjeta sa neuporedivom i neiscrpnom raznolikošću novog namještaja, rasvjete i kućne dekoracije koji pokazuju ogromnu strast za dizajnom.

DOBRO DOŠLI U KARE CRNA GORA

Budite originalni i opremite vaš prostor zanimljivim namještajem, dekrativom i rasvjetom.
Dobro došli u svijet mašte i inspiracije za vaš dom.
KARE Shop Podgorica je otvoren
Bulevar 21.Maja, Donja Gorica
Mobile: +382 67 617 624
sales@karemontenegro.me