Savjeti za održavanje namještaja

 

Uz ove korisne savjete o održavanju namještaja u KARE proizvodima možete uživati dugo

Opšti savjeti o održavanju drva, tapaciranog i kožnog namještaja.

• Vlažnost i sobna temperatura imaju odlučujući uticaj na vijek trajanja drva, kože i presvlake.Idealni uslovi su vlažnost od 50 % do 60% a konstantne temperature od 20 C. Pod tim uslovima drvo mora biti da bi se izbjeglo stvaranje pukotina. No na sreću stanovi i kuće nisu labaratorije u kojima su uvijek isti uslovi i ne postoje fluktuacije u temperaturi i vlažnosti. Kada se soba grije zimi vazduh je često suv i topao, a kada u proljeće topli povjetarac dolazi kroz prozor donosi vlagu s njom. Činjenica da prirodni materijali reaguju na njih u tim uslovima je savršeno normalna pojava. Kao rezultat toga kada se zagrije i promijeni vazduh svoj dom ne bi trebalo samo razmišljati o ličnom osjećaju već namještaja u cilju uspostavljanja balansa.

• Važno je da se izbjegne izravno sunčevo svjetlo. Nefiltrirane UV zrake uzrokuju da boje blijede i prije ili kasnije će oštetiti drvo lak i tkaninu kože. Zato izbjegavajte stavljanje namještaja na izravnom sunčevom svjetlu, ako vaša soba dopusti to. Međutim ako je vaš namještaj izložen suncu možete ga zaštiti zavjesom i držati zatvoreno tokom razdoblja intezivnog sunčevog svjetla. Kako bi se izbjegle sjenke i tragovi koje su ostavile intezivne zrake sunca, za prvih nekoliko sedmica ne bi trebalo stavljati nikakve predmete na novi komad namještaja.

• Važna napomena, četinarsko drveće je posebno je osjetljivo na svjetlost.

• Namještaj uvijek treba biti na prikladnoj udaljenosti od središnjeg radijatora za grijanje ili drugih izvora topline ili hladnoće. Sva sredstva za čiščenje i poliranje prvo treba uvijek testirati na dijelu namještaja koji nije na direktnom pogledu.

Pronađite više savjeta za održavanje i detaljne informacije u našem uputstvu “HOW TO CLEAN EVERYTHING”

 

 

 

Kare brend je sinonim za ideje za opremanje životnog prostora koje su jedinstvene, nekonvencionalne i autentične. Još od 1981. godine ova kompanija iznenađuje svoje obožavaoce širom svjeta sa neuporedivom i neiscrpnom raznolikošću novog namještaja, rasvjete i kućne dekoracije koji pokazuju ogromnu strast za dizajnom.

DOBRO DOŠLI U KARE CRNA GORA

Budite originalni i opremite vaš prostor zanimljivim namještajem, dekrativom i rasvjetom.
Dobro došli u svijet mašte i inspiracije za vaš dom.
KARE Shop Podgorica je otvoren
Bulevar 21.Maja, Donja Gorica
Mobile: +382 67 617 624
sales@karemontenegro.me