Mama Lana i KARE Sarajevo

14. September 2021

Prof. dr. spec. Lana Lekić doktorica farmaceutskih nauka, vanredna profesorica na Farmaceutskom fakultetu i Fakultetu zdravstvene njege u Sarajevu, marketing menadžerica, jedina licencirana edukatorica za masažu beba i djece u BiH, dizajnerica i vlasnica branda „Mama Lana“, ljubiteljica šivanja, potpredsjednica ženskog “Lions Kluba” i mama troje djece. Od svih pomenutih zvanja i titula najdraža joj je,kako kaže, biti mama čemu svjedoči i njen dobro poznati nadimak „Mama Lana“.

 

Tokom studiranja volontirala je u nekoliko humanitarnih udruženja i domova za nezbrinutu djecu i već tad je u svom srcu osjetila želju da jednom od te djece pruži sretan i siguran dom. Nekoliko godina poslije sa mužem Alenom dobila je sina, a nakon toga porodica je postala bogatija za još dvoje divne dječice koju su usvojili i tako im pružili sigurnost i ljubav za cijeli život.

 

“Siguran dom je dom u kojem se dijete osjeća zaštićenim i voljenim i kao takav ne smije da ima predrasude niti mjesta za sputavanje u bilo čemu. Svaka nelagoda koju nam život donese lakša je kada se s njom nosimo kao porodica nego kao pojedinci.” – Mama Lana

Atmosferu u svom divnom domu upotpunili su artiklima KARE design-a.

 

Na pitanje zašto baš KARE mama Lana je odgovorila:

“Što sam više vremena provodila izučavajući listu artikala koju KARE nudi sve više sam osjećala da je to nešto čiju energiju želim u svom domu.

Osoba sam koja ne vjeruje u stroga pravila današnjice i svoju djecu učim da je nesavršenstvo uredu, da su različitosti uredu i da je uredu živjeti život punim plućima – a cijeli koncept KARE-a se uklapa baš u tu priču. Pravila nema, savršenstvo nije za svakog isti pojam i ljepota svake boje je u očima posmatrača – u današnje vrijeme spojiti nespojivo i istrajati u toj priči to je KARE i to sam ja.”

 

KARE artikle vrlo često poredim sa vinom. Svaki od artikala ima svoju priču i svoj okus, ali svaki je za sebe spreman ispričati svoj dio i svaki sa sobom nosi priču iz nekog dalekog dijela svijeta isprepliću se negdje i tako stvaraju nezamislivo dobro opremljen prostor za cijelu porodicu.

 

 

The KARE brand symbolizes furnishing ideas which are unique, non-conformist and authentic. Ever since 1981 the company has been surprising its fans worldwide with an incomparable and inexhaustible variety of new furniture, lighting and furnishing accessories, all expressing an intense passion for design.

DOBRO DOŠLI U KARE Bosna i Hercegovina

Dopustite da vas nadahne naš izvanredni namještaj, rasvjeta i asesoari - mi smo vaše mjesto ne samo za sjajne proizvode životnog stila već i za fascinantne ideje o dizajnu interijera, što kupovinu čini inspirativnim iskustvom.
 
  Posjetite nas na poznatoj adresi Zmaja od Bosne 7.  - Sarajevo
  Elegant d.o.o. na adresi Bleiburških žrtava bb - Mostar
 
 Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju

Sarajevo
 Tel: +387 33 590 532
  Mob: +387 62 990 941

Mostar
Tel: +387 36 333 510

shop@kare-sarajevo.ba
www.kare-sarajevo.ba

Your country is not on the list?

Feel free to send us a request regarding our products or services: